11.1.11 – Today / Hari Ini

I. If Ayah was still around, he would have been 66 today. Al-Fatihah Ayah. There is so much that I would want to share with you. But this is the life.

II. With all the commotion and dissatisfaction, I would still like to congratulate the underdog for the recent success.
Janganlah buat fitnah… Aku tak kenal sangat Ana, tak kenal langsung pun sebenarnya… tapi bila aku baca statement ni, aku rasa sangat² tersentuh.
Sangkar pun DIY, mana dapat modal beli juri professional…Sobar yo, korang.

III. Baby number 3 will be 11 months this month! Yeay. He can call out IBAU.. AYAH.. and some other gibberish that I have yet to make out. He is already walking and half running. But we have yet to see any teeth. In terms of development he is so much like his brother except for the walking part. (Afnan walked at 13 months, I think).

IV. Shahnaz kena tukar Kementerian. Jauh plak tu. Kat KL. Hahaha.. macamlah jauh sangat. Aku sedih sebab masa mula-mula masuk sini, dialah dalam group yang mula-mula lapor diri dulu tu. Mula- mula kami 8 budak itam. Satu kena tarik Intan, tinggallah 7. So, yang tujuh ni lah.. sekarang dah tinggal 6. Tapi sebenarnya sekarang kat sini dah ada 12 budak itam (OZF), kalau masuk Shahnaz. Tapi dua orang pun baru je tukar gak. Jadi sekarang ada 9 je lah.

I don’t know why I am so out of things to write. Will try harder next time.

Happy 11.1.11 Everyone.

7 thoughts on “11.1.11 – Today / Hari Ini

  1. I. Al-Fatihah
    II. aku rasa dia nyanyi sgt tak best.
    III. amsyar masih lg terkial2 nk panggil aku ok. kdg2 abi, kdg2 abu…kalo nangis baru panggil betul…ibu. kalo malas…dia panggil aku “nah”…boleh?
    IV. shahnaz tgh bergembira kuar kementerian. hehehe

  2. II. Kalau kau tanya pendapat aku, aku setuju. Dia masih perlu banyak belajar dari sudut persembahan dan juga nyanyian.. personally aku tak suka ramai-ramai orang atas stage tu. tapi bila aku pikir balik, dia self taught artist. bukan datang dpd keluarga artis. bukan masuk akademi macam budak² AF, ada cikgu vokal, persembahan etc. Sbb tulah dia tak dapat vokal terbaik mahu pun persembahan. ni juara lagu.. Ni akulah, org kebanyakan punya pandangan.
    Tapi.. jgnlah marah kat dia. Bukan dia yang buat keputusan. Jgnlah fitnah dia bayar juri semua tu.. Aku tau sebab adik aku sendiri tolong dia sama-sama buat sangkar tu.. dll.

    III. nah tu apa beb? Nik Sufiah?

    IV. Ye ke? But change could be good. Tp aku usik² lah dia pasal “being seen”…

  3. I. Al-Fatihah juga.

    II. Aku suka dia nyanyi bila dengar dalam radio, tapi, persembahan dia malam tu memang terlalu sesak. Simpler is better. Cuma, juri hakimi lagu kan. Jadi, mungkin layaklah lagu dia menang. Manalah kita arif pasal susunan lagu. Aku suka A.P.I.

    III. Ibau and Nah? Hahaha! Cute!

    IV. Aku baru tau hari ni pasal Shahnaz pindah. Nostalgic cara kau sebut pasal ‘mula-mula masuk sini’.

    Selamat bekerja di KK. Tak jadilah ya jumpa Jumaat ni.

  4. ntah lah dr mana dtgnya nah tu. dl dia panggil abah dia nah…padahal boleh je sebut abah. dia kejut aku pagi2 pn sebut nah…nah…geram btol.

  5. chech: bila lah kita nak ketemu ni? let’s not wait friday.. is your sms ok yet? nanti sambung msg di fb lah.. hehe.

    sufi: amsyar yang kejutkan kau pepagi.. bukan kau kejut dia.. hu-hu. ke dia panggil adik baru sebenarnya?

    zana: i dah penah sampai your blog b4 this.. thru kay’s blog kot.. love your fondant miniature decorations. cute sangat!

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s