Questions In My Head

1. How does one dispose oil (as in cooking oil) in this country?

2. Where does one get rid of old, unwanted mattress?

3. What does one do with oreo filling when one has used up all the biscuits for cheesecake crust?

4. How does one decide, when the future of another person is in one’s hand?

5. What is the answer to the current “Wake Up Your Brain” question?

 6. Is it normal to hate another person (who is working in the same office) just by looking at him/her without ever having a conversation?

7 thoughts on “Questions In My Head

  1. no. 1 & 2 – alam flora
    if alam flora is not in seremban, cuba try tanya org2 kat http://www.gec.org (my tempat kerja lama dulu) how to dispose of these things… whatever you do, don’t throw the oil into the drain!!

  2. 1. siram kat tanah atau gunakan untuk membakar sampah.

    2. either cari kedai yang ada buat tukar ganti, cari lori jual tilam yang do advertise “tilam baru tukar lama….” atau buang je kat luar coz lori sampah kan ada nak kutip. oh boleh juga antar kat recylcle center. eh ni tilam spring ke tilam nipis biasa?

    3. makan dengan roti.

    4. u can never decide. semuanya di tangan Allah juga.

    5. yang ni kalo aku tau, dah lama aku call diorang. dah menang bleh aku blanje ko makan kat tony romas ke, chilis ke.

    6. aku rasa semua org pun penah alami ni. tapi kan kengkadang bila dah kenal diorang betul2, diorang yang kita benci tu baik sebenarnya…

    eh lupa, ni blog ko….

  3. no. 6: this is hate man. benci. bukan tak suka. aku tgk muka dia je menyampah. bukan penah dgr dia cakap pun. lalu je bilik aku nak menjeling. i mean kenapa aku benci dia? tak logik dan tak baik. nak ignore, benci jugak.

    nisha: alam flora boleh dispose tilam eh? dan, sebab aku tau takleh buang longkang lah aku tanya soalan ini. i keep them in bottles currently. don’t be surprised aku ada lima botol besar yang penuh.

    eny:
    1. mana boleh buat pembakaran terbuka. kena saman kang. dan kalau aku buang kat tanah, macam jadi tak subur je tanah aku.

    2. tilam spring lah beb. kalau yg nipis tu, aku lipat2 je masuk plastik hitam.

    4. beb, think siasatan kemiskinan. think temuduga pekerjaan. serba salah.

    5. tony romas? nyum nyum.

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s