What Did I Eat Today?

1. Self Made Tir@misu – had to taste it. to verify sedap ke tak. ended up eating the whole cup. Anyway, texture dah ok. Tapi taste needs much improving. And I definitely will not use mascarp0ne cheese lagi. Sungguh terasa susu lembu.

2. Fried Mee – at mom’s home. Sedapnye. Mungkin sebab mak masak. Mungkin sebab free. Heheh.

3. St@rbucks Iced Vanilla Coffee Jelly Coffee Latte – so sangat sleepy. Didn’t plan, but suddenly found myself at the outlet’s counter (suddenly?? Hahaha, yeah right).. Basically i think it’s just the usual Vanilla Latte I used to order, plus the coffee jelly. Coffee jelly is just like cincau, but softer. Sedap.. hmmm

Now am planning to get BK Singles Mushroom Cheese for lunch.. planning je. Maybe not..

Talk about piling up the calories.. hehehe.

14 thoughts on “What Did I Eat Today?

    1. kena tag ke? ok, nanti aku buat.
      thank you for the award and compliment.
      spagetti aku, biasa² je.. korang yang lapar sangat pagi tu.

  1. No thanks to you, I now feel like comparing carrot cakes. Haha. But, I’ll save my taste bud for your version.

    Anyway, lepas aku makan kek free tempoh hari, ada sesi timbang berat badan di gimnasium. Wa-hey, my weight maintained (albeith the cakes). Mungkin sebab aku timang-timang Khalish. Maka, it’s ok to eat, asalkan kita banyak aktiviti kemudiannya.

    Did you get the putu piring?

    1. Hahaha. Bilalah pulak nak menghantar kek carrot to your house. Not to mention aku pon ada hutang 2 kek to 2 other people.. Anyway, sorry if your diet was disrupted. Hehehe. Sesi gossip mesti diikuti dengan kek sedap.

      The putu piring, belum lagi. Thanks a lot for the tip though.

    1. Bored.. hehehe.
      Bored sbb tu aku buat tiramisu, maka dah banyak terpaksa aku makan.
      Bored, that I ended up in my mother’s house, only to find that she had cooked mee yang sedap.
      Bored, during lunch that I made my way to the shopping mall and passed by St@rbucks, to find that the have the coffee jelly that I had to try.
      So. Bored is not so good either, huh?

  2. k-lynn.. bila ko cakap pasal makanan je aku teringat air kelapa kat umah pak angkat ko.. ada ko kontek dia lagi? bila lagi kita nak lepak reramai makan jelly kelapa kat tepi pantai? hahahahaaa..

  3. owh…aku makin lapar jdnya nih

    aku setuju ngan medcham tu. tingat2 lg rs dia…heavennya weh….makan lak tepi pantai…waaa

    p/s: beb, link blog br aku(blog lama, tp rebranding…muahahahha)

  4. Sufi dan Medcham:
    Alamak geng.. time2 aku ngantuk ni, korang buat aku terliur.

    Aku dah lost contact la sbb hp diorang macam dah tukar nombor. lagipon skrg tak berpeluang ke sana. kalau gi, mesti aku singgah umah diorang.

    Anyway, boleh je carik pantai dekat2. Nanti kita makan jeli kelapa kat situ eh.. heheheh

  5. K-lynn,

    Saya pun suka buat tiramisu & tak guna mascarpone. Guna Philadelphia + cream sebab taknak cheesy sangat.

    Aik? Starbucks Coffee Jelly tu ada lagikah? Baru2 ni aku order, diorang kata limited edition je so dah xde.

    Tidak adil. Huhu.

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s