1 Tag: Ttg RHR, Novel Kegemaran dan Benda Kesayangan

A girl, in her blog, which I do not link to, because she asked me not to, tag saya, sangat so long ago. In fact, nama saya diletakkan dulu dalam senarai tag tu. Saya sangat terharu sebenarnya sebab it shows that she thought of me first (though it may not be the real case, i choose to believe otherwise). So sorry, it took me forever to do this. Mmg malas nak buat tag. Anyway.. here goes:

1. Senaraikan 10 perkara ttg org yg tag kamu

i. Kenal masa PTD Unggul. Kenapalah saya melekat dengan dia? Sebab dia macam cheerful dan kawan je dengan semua orang. Lepas tu kalau ajak buat apa-apa aktiviti, macam ok je.. contoh: Panjat Dinding, walaupun 2-2 tak reti.

ii. Tiap kali kena jogging 2.4km masa kursus 10 hari tu, bila dah sampai, mesti dia tanya saya, nampak tak roommate dia. Roommate dia yang pakai kasut warna merah. (Macamlah rumet dia sorang je). Roommate mesti sampai dengan relaks, seperti, the world can wait for me. No hurry. Heh.

iii. Kami sama-sama Gemini, lahir bulan Jun. Orang yang tag dia ni, rupanya sama birthday dengan saya.

iv. Dulu masa kerja di Putrajaya, saya rasa sekurang-kurangnya sebulan sekali saya lunch dengan dia. Sekarang dah di Seremban, tak lagi. Saya rindu lunch dengan dia.

v. Saya tahu dia suka membaca. Kebiasaannya dia mesti ada sebuah buku dengan dia pada bila-bila masa. Saya cuba mengikuti jejak langkahnya, tapi macam kurang jayalah kan.

vi. Kalau karaoke, saya suka lagu I want to hold your hands – Beatles. Lagu wajib nyanyilah. Tak sangka plak, dia pon sama. Ye ke? (So, I was told).

vii. Dia bagitau saya, dia suka pakai skirt.

viii. Dia suka mengajar. Bukanlah dia suka jadi cikgu atau tenaga pengajar. Tapi dia tak kedekut masa dan ilmu untuk mengajar seseorang sesuatu perkara. Sebab dia ni informative.

ix. Saya sangkakan nombor plate dia yang lama represent initial nama dia. RHa = 1881 (18 = R, 8 = H, 1 = a, ikut urutan abjad). Rupanya bukan.

x. Dia suka makan kambing. Or kambing biri-biri, untuk lebih khusus😉

2. Tuliskan novel kegemaran kamu

Novel? Wow.. hmm.. I guess Charlie and the Chocolate Factory really amazed me the first time I read it. And it still does everytime I read. Apart from that, mungkin Budak Setan. Sebab ia sungguh santai dan agak dekat dengan realiti/keadaan semasa. Bukan keadaan aku, but the environment. Apart from that, takde favorite kot. Semua biasa je.

3. Listkan 5 bende yang kamu sayang

a) My memories. Happy, sad. Scary. I mean, my life would be less meaningful if ever I lose these memories.
b) Oklah, benda. Handbag dan Jam tangan yang dihadiahkan oleh suami saya. Manalah jam saya dah hilang.
c) Notebook yang saya gunakan untuk menaip blog ini. Mmg saya sangat suka dan sayang.
d) Rantai emas peninggalan arwah nenek saya yang diberi kepada anaknya (makcik saya) dan diberi kepada ibu saya (adik ipar makcik saya) dan kini kepada saya (anak mak saya).
e) Kalau cakap anak, keluarga tu semua pon bukan benda, kan? Lagipon sape tak sayang, kan? Entahlah malas nak pikir dah petang.

Saya tak nak tag sesape. Sorry, it ends with me.

4 thoughts on “1 Tag: Ttg RHR, Novel Kegemaran dan Benda Kesayangan

  1. hahaha eleh sani, itu pon nak tanya. LOL.

    woman, i seriously like beatles ‘ i wana hold your hand’ at any given time. saya rasa bila saya karaoke, itu tahap lagu wajibughunnah kot. haha.

    haha rumet saya kasut merah mmg lemah gemalai. lariannye ala caklempong gitu. hahah.

    i miss u. miss gossiping and miss lunching and starbucking with u. no kidding. r we gona seat for PTK again together?😛

  2. my dear fiqa. yes, we are going to sit for PTK3 together, insyaAllah. I have passed both papers, finally. Alhamdulillah. But studying with you really worked, and i miss you too.. a lot.

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s