7 Sebab Kenapa Tgk Wayang Sorang Syok

1. Boleh pilih je cerita apa aku suka..

2. Tak payah pikirkan pasal orang lain nak gi toilet ke apa

3. Kalau beli last minit pon mesti ada lagilah tiket.. yelah untuk sorang

4. Kurang kos untuk jajan. Sebab selalu kalau tgk wayang, dengan suami dan anak-anak ke atau dengan adik-adik, akulah tokey beli jajan.

5. Boleh nangis, xde sape pedulik. Tak payah control. Samalah kalau nak ketawa pon. Ni kalau tgk beramai, sogan lak kang dengan kengkawan. Tak pon anak aku tanya kuat-kuat, “ibu kenapa?”

6. Boleh pilih mana-mana seat aku nak duduk.. tak payah nak kena carik satu row 3 ke, 4 ke seats.

7. Kalau tgk sorang, biasa aku tgk pagi. Masa tu mesti panggung kosong. Lagilah best. Macam charter satu panggung.

Korang mesti tak penah tgk wayang sorang kan? Sbb conscious. Hahahah. Tapi ada gak tak best tgk wayang sorang ni. Salah satunya, kalau terserempaklah pulak dengan ex (atau sesapelah korang tak nak jumpa), rasa macam loser plak tgk wayang sorang. Menyampah plak tgk muka dia macam menyatakan, “Kesian…”. Hish!

10 thoughts on “7 Sebab Kenapa Tgk Wayang Sorang Syok

  1. hoho zaman dulu-dulu selalu gak la pi tengok wayang sorang-sorang. pastu jalan-jalan sorang layan blues dalam shopping mall. giler cool-lah. haha~

  2. saya juga sama dengan Faruqy, lepas tgk wayang sorang2 mesti jalan2 dalam shopping mall tu layan blues🙂

    tgk wayang sorang best pasal kita bleh buat marathon kalau kita suka, boleh pilih muvi mana yg kita rasa kita nak tengok, boleh melayan perasaan sorang2..

    yg tak best, kalu kita keluar sorang2 lepas tengok satu citer yg best, tapi kita xde saper nak share betapa best nyer citer tu… tengok kiri-kanan orang lain semua ada partner nk share rasa masing2..

    tapi kan, dah beberapa kali jugak pernah terserempak dengan mamat yang sama di gsc@the hub, dia pun tgk muvi sorang2 gak. kalu lepas ni terjumpa dia lagi cenggitu, hopefully akan dapat tegur dan borak2.. mana tau bleh jadi kawan kan?

  3. hahaha..sape kata x penah? aku paling ingat cite anaconda 1 tgk kat wayang kat petaling st, kl. masa kat ppp, tgv bkt raja, klang xde lagi. ape tah nama panggung tuh. dah tutup pun. gile terer la org yg buat trailer cite tuh smp aku semangat gile pi tengok. sorang pun sorang la, lantak. that saturday, abis klas dah tghr, rushing blaik siap2, tgu bas 338 pi kl. turun kat cm terus menuju panggung tuh. abis petang, balik shah alam. mmg rasa puas hati gile. bila ingat balik, aku pun xtau ape yg best sgt kat cite tuh. hahaha…

  4. Cik Anggerik: Zaman bila ni? Bukan aku masuk lagi awal ke dpd kau? Tapi, gila bersemangat. Aku penah tgk cerita apa ek.. kat wayang CM dulu. Kau ingat tak? Kalau kat PS tu tak berani nak gi sorang.

    SS: Tegur, jgn tak tegur. Hopefully bukan psycho. Hehehe.

    Faruq: Jalan sorang2 layan blues, cool eh? Heheheh.

    Semua orang, bila nak raya umah aku?

  5. stakat ni blom pernah.
    kalo jln window shopping sorg2 tu slalu la jgk.
    bab yg “ibu kenapa?” tu paling tak tahan. hahahahahah
    ibu br je nk feeling afnan…sporting la skit

  6. beb, kalau kitorg serbu umah ko pas wedding zairin, amacam? atau serbu umah ko dulu sblm serbu zairin? ok kah?

    pls respond kat blog aku eh?

  7. I think the first movie that I watched alone was A Bug’s Life. Mula2 tuh memang le rasa cam kesian kat diri sendiri sebab tengok wayang sorang tapi you’ll get over it! As you said, boleh pilih mana-mana seat yang kita suka, boleh sedih sorang-sorang, boleh gelak sorang-sorang…yeehaaa!

  8. Suka tengok wayang sorang. Shopping sorang pun aku suka.

    Kamal and I pun nak beraya at your place. Kalau nak senangkan tuan rumah, we should go when the others are around kan? Nanti aku call.

  9. sufi: itu ok lagi. kalau dia tambah, “kenapa ibu nangis”… alahai.

    nisha: nanti saya respon ye..

    yong: ye betul. jom kita movie date.

    chech: datanglah. either, before safuwan’s wedding or before zairin’s. datang tau, saya tunggu.

  10. tahun cite tu kuar la.. x ingat laa, klaka betul. by right, 97 or 98? mmg takut nak jalan PS tuh sensorang, tapi semangat ular punye pasal, ku redah kan juaa… kalo nak buat lagik skali kat PS, hmm…x kot😉

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s