4 Benda Kena Kasi Settle..

Hari tu, baru kawan bayar hutang.. ingatkan duit bertambah.. ropa-ropanya nak kena langsai hutang sendiri. Jadi, sengkeklah saya bulan ni.. Tgklah semua ni kena bayar. Habislah korek duit simpanan. Bincilah.

1. Bayar Road Tax – RM90
2. Bayar Repair Keta – RM965.35
3. Bayar Kat Big G (Gaji terlebih bayar) – RM400
4. Bayar Saman Rempit – RM400

Tu belom masuk nak bershopping raya. Wahhh kopakobana guee!
Bonus? Tu lambat lagilah.

7 thoughts on “4 Benda Kena Kasi Settle..

  1. Klynn,

    Gaji lepas aku baru je dapat elaun tanggung kerja, ingatkan leh la save (ayat cliche) tapi hampeh, macam-macam la pulak nak kene bayar. Tak merasa sangat cam dapat duit lebey. Huhu, Tuhan tu Maha Kaya kan?, sebab tu banyak benda yang nak kene settle betul2 strike masa kita banyak duit *nyeh nyeh*

  2. 900++? kalo tak overhaul, tukar timing belt eh? hahaha.. takpun ko kalerkan kete ko…hehe

    bln ni macam perbelanjaan melebihi pendapatan.. defisit betul!

  3. faruq: aku ganti body a/s throttle (whatever that is, as written on the box of the part). barang² toyota memang mahal GILA!

    fique: tulah kan fique.. alhamdulillah claim rebat dah dapat.

    sani: none of the above. aku rasa kalau tukar timing belt sure lagi mahal. btw fon aku pon nak kena repair RM200… tak masuk lagi.

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s