3 Mispronounced (??!) Words – On National TV

Dialogue 1:
Budak-budak ni memang talented. I depressed. (What is it supposed to be impressed?)

Dialogue 2:
Konsep album ni, fun and kinky. You know, kinky, happy.. (What is it supposed to be funky?)

Dialogue 3:
Makanan dia pon ada rasa erotic.. (What is it supposed to be exotic?)

16 thoughts on “3 Mispronounced (??!) Words – On National TV

  1. hahaha…

    things they say. mantan info minister pun katanya tershashul jugak bila ingin menyebut election.

    ala, kita pun ada gak tershashul shekali shekala, kan?
    🙂

  2. wahhh tak sangka mengundang begitu byk komen.

    yang first tu actually bukan national TV tp stesen berbayar. It happened mid last year, dan yg bercakap adalah pelakon yg tgh top skrg.

    yang second tu, happened many, many years ago. tp sbb dia sebut berulang, ulang kali.. tu yang sampai hari ni aku takleh lupa. my housemate and i mmg terblank dpn tv time tu duk mikir, did we really hear that?

    yang third tu, org awam je. happened late last year. maybe she did say X instead of R, but the sound system was bad… but, aku rasa mmg dia tersebut the other way around.

  3. ohoo kalau u ckp the first one tu pelakon yg cakap, maybe betul la kot. dia depressed sebab dia rasa budak-budak yang talented itu maybe menggangu gugat dia. haha

  4. aiman: bestlah balik seremban. apa tak bestnya. sapo tak suko, dokek dongan rumah. tp hopefully dapat duk lama sket.

    faruq: beb, kalau dia cakap dengan sengih, sengih muka glowing, adakah itu depressed?

  5. yang ketiga tu sungguh menyenakkan perut aku.. terguling aku gelak.. heheh.. tu la sebab kenapa aku elak tv interview.. yang random pick org tu.. keh keh..

  6. aku pernah orang paper approach tanya komen aku pasal street demostrations. aku cakap, “saya tak terasa apa-apa impak sebab saya tak duduk KL. pergi KL pun jarang-jarang”. haha I doubt that made it into the papers!

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s