5 Shops that I love to visit and spend hours in

I haven’t post anything for such a long time. Sorry. So today as I’m staring at the computer screen, trying to complete my report, I was thinking, what could calm me right now.. And NAGOYA came to mind. I need to buy some fabric for baju raya. Nanti macam tahun lepas, kena be content with baju kedai yang tak berapa best. Anyway, that also got me thinking to type this post.. since hari ni kat office. Bolehlah update blog.

I go for retail therapy at these places:

1. Craft Shop – either those paper/card shops or kedai kawin like SSF. It always amazes how simple things can become so nica. Macam if you go to those kedai barang kawin in Nilai 3, the dulang hantaran are so nice. Ada yang trendy. ada classic. ada simple. traditional. Sangat kreatif. And those paper/craft shops will be filled with hand made cards. I love handmade cards – 3d, pop up, etc. And kirigami and origami. Sangat suka!

2. Kedai Kain – Once when we were in Pasir Puteh, one of my buddy asked me, “K-lynn kau memang suka eh gi kedai kain”… because I spent hours and hours and hours in there.. siap baring², tonggeng² tgk kain.. to which I replied: “Ha’ah”. I ended up spending RM200++.. with more than 10 pairs of kain. Murah kedai tu!!!!

3. Baking Shops – Not bakery.. but the shops that sell all your baking needs: ingredients, utensils, tools, boxes, etc. Not that I’m a good baker, nor that I bake everyday.. but I like to imagine the possibilities when looking at the ingredients. The flavors, the shapes, the colors, the sizes. Endless. Chocolate. Orange. Blueberry. Almond. Hazelnut. Cakes. Cheesecake. Cupcakes. Spongecake. Cookies. Biscuits. Small. Medium. Thick. Thin.. there I go.. so you get the picture.

4. IKEA : I love IKEA for the decorating ideas. I love IKEA for the unique designs. I love IKEA for the small things that you can buy – glass, clock, small trash bin, etc. I love IKEA for the simple self serving hot dog and soft serve. I love IKEA for the raspberry cookies. I love IKEA for the comfy stops you can make at the sofa and beds along the way. I love IKEA.

5. Bookshop of course – Especially the hobbies section (craft and cook books). You know why. Hehehe.

So there. I guess retail therapy really is good as when I go to these shops, I always feel calm and at ease. Tapi kadang induce stress gak sebab tak beli apa yang kita nak.

14 thoughts on “5 Shops that I love to visit and spend hours in

  1. Wow! That was wayyyyyyyyyyyy fast. Saya baru publish 1 minit dah ada comment.

    Ye ke tak gi retail theraphy.. he he he

  2. tula dok pikir the places that I love to go to just to take a gander at what they have to offer. hmm takde kot. my style is to quickly identify what I want, grab it, pay for it, and leave. my shopping trips are usually very short. with my missus however.. well, that’s a different story.. hehe

  3. wah ramainya orang yang expert tentang my shopping preferences! hehe ini menunjukkan bahawa saya memang loyal pada benda yang saya suka. ya, saya masih lagi sukakan hush puppies footwear yang amat comfortable, dan saya juga suka wangian vanilla. tapi body shop dah tak jual la khai. tapi aku still guna bodyshop punya products la.

  4. faruq spend hours in hush puppies and body shop?Tak kot…

    nisha dan khai mesti suka masuk kedai cd.. sbb suka nyanyi? No?

  5. nisha suka dok kedai yang jual barang-barang kahwin.. oopss! sorry beb, gurau je..

    I don’t spend hours in those shops, aku nampak satu benda yg aku suka, kalau rasa ok terus beli. dah tak tengok benda lain. it is for that same reason I tend to stick to the same brands. sebab dah tau its realibility, comfort, etc.

  6. saya pun suka gi ikea sebab barang2 yang kecik2 tu. saya pernah beli piring picnic yang satu set dengan gelas yang kalerful tu.🙂

    satu lagi pasal faruq, kalau di kompleks d ni, dia suka makan nasi ayam dara tu…hehe🙂

  7. haha aku dah cakap. I stick to the things that like. That makes me boring and bland and predictable, right? Siot je ramai yang dah arif tentang aku. Kena ubah kena ubah!

  8. hahahaha…kedai kat pasir puteh…mane leh lupa…kita tergolek2 dlm tu sambil pilih kain, ngan muka berminyak2 mcm ape je. aku ngan feeza asek dok berebut kain. aku beli sehelai…14 henggit je!cun lak tu…muahahaha

  9. aku.. beli yang RM8, lagi lak. pastu era punye kain sumer cun.. ohh, kain aku paling cun yang dipilih oleh jimi baik.. pastu yom belikan yang sama untuk adik angkat dia.. ke tunang dia time tu…

    hmmm, those were the times.

  10. hehehe… bagus jugak jadi predictable nih faruqy, senang nk beli hadiah kat ko. we can never go wrong =P

    btw, gi kedai kawin2 tuh sbg survey + preparation. compare2 harga, get some ideas… i like to be well prepared and i take comfort in the fact that i have explored every possible option that i might have… tak rasa nyesal di kemudian hari…

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s