5 Links I Frequently Click

Patutnya aku buat kerja. Tapi biasalah, aku memang lebih suka buat perkara-perkara lagha.. Jadi aku pun layanlah tag ni. Apa katanya, ye:

“Kita mulakan dengan peraturan yang harus dipatuhi sekiranya kamu di-tag: (ya, harus dipatuhi, kalau tidak dipatuhi ada pelbagai sumpah dan jampi menanti…takut woo)



1) Berikan LIMA pautan (link) yang selalu dilawati.
2) Tag lagi LIMA manusia di luar sana.
3) Aku faham kamu kemungkinan besar ada laman-laman X-rated yang digemari, tapi maaf ya, laman-laman sebegitu tak boleh dimasukkan ke dalam lima pautan kegemaran.
4) LIMA manusia yang telah di-tag hendaklah dimaklumkan bahawa mereka telah di-tag.
5) Akhirnya, wujudkan satu pautan aktif (active link) untuk orang yang telah men-tag kamu.”



1. Google
Bukan aku nak tiru, tapi it’s true. Kehidupan aku seharian memang bermula di sini. Seperti juga orang lain, aku pun Google everything. From my name to whatever you can figure. Aku Google Image, aku Google Blog, aku Google Scholar, aku Google News. You name it-lah. Even so, masih banyak lagi Google products ni aku belum cuba. Kenapalah xde Google MP3 ek… mesti aku lebih ketagihan Google.

2. Google Reader
I used to blog hop. From one blog page, to another. Sekarang, aku guna Google Reader je. Sekali bukak, semua yang terupadated appear. In one page boleh lihat sumer blog. Tak payah la bukak satu satu blog tgk dah update ke tak.. MInimise the frustration bila sampai page tu tgk orang tak update lagi. Heh. Blogs I fancy includes, kejadkejad, hellno.3, doublem, dan kawan² punye.

3. Meebo
Segala jenis bentuk komunikasi IM kena block kat office ni. Thank goodness for meebo, i still could communicate online with friends. Yang teramat best about meebo is I can log in to GTalk, Yahoo, AIM, MSN simultaneously. Boleh je survive without IM, tapi, survive dengan penuh kebosanan lah…

4. WordPress.com
Saje, nak tgk ada orang komen blog aku ke tak. Aku memang tak cukup kasih sayang… hahaha.

5. E-mail Pejabat
Sekarang space email pejabat dah jadi 100MB. Walaupun tak segrand GMail (1GB), tapi oklah… punyelah pemalas nak angkat bontot, semua file nak share, email. Pejabat saya tak bagi share folder, nanti expose to viral attack and what nots. Since tak boleh guna IM untuk Instant Send, maka, email lah. Lagipun, dalam mail ni ada calendar function and all. Good, no? Hehehe.

 

Okay now kena wujudkan satu pautan aktif (active link) untuk orang yang telah men-tag saya. Sebenarnya ada dua orang telah saya. Tapi sebab the other prefers anonymity, pautan aktif hanya diwujudkan utk En. Lilin.. eh, Dian.

Tag lagi 5? Ooops. Dah malas.

Feedbacks are most welcome. If you're from Seremban, you MUST.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s